Ingrediente:
- aripioare pui
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 500 ml bulion
- 3 oua
- 10 linguri faina + 2 linguri faina
- 2 linguri ulei
- aripioare pui
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 500 ml bulion
- 3 oua
- 10 linguri faina + 2 linguri faina
- 2 linguri ulei
Preparare:
1.Se curata si se taie marunt ceapa.
Se caleste in cele 2 linguri ulei. Se curata morcovul si se taie rondele, se adauga peste ceapa si se mai caleste vreo 3 minute. Daca nu e suficient ulei pentru calit, eu de obicei mai adaug apa.
2.Se adauga carnea de pui si se caleste cateva minute.Se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa la fiert cam 30 de minute la foc potrivit.
3.Intre timp se prepara galustele de faina. Se bat ouale bine si se adauga faina treptat ( cele 10 linguri de faina,in functie de cat sunt ouale de mari sau mici, o sa va trebuiasca mai multa sau mai putina faina). Se lasa la racit la frigider.
4.Dupa 30 de minute se adauga galustele la tocanita, cu ajutorul unei lingurite. Se mai lasa sa fiarba cam 15 minute, apoi se adauga bulion amestecat cu 2 linguri de faina si se mai lasa 5 minute pe foc.
2.Se adauga carnea de pui si se caleste cateva minute.Se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa la fiert cam 30 de minute la foc potrivit.
3.Intre timp se prepara galustele de faina. Se bat ouale bine si se adauga faina treptat ( cele 10 linguri de faina,in functie de cat sunt ouale de mari sau mici, o sa va trebuiasca mai multa sau mai putina faina). Se lasa la racit la frigider.
4.Dupa 30 de minute se adauga galustele la tocanita, cu ajutorul unei lingurite. Se mai lasa sa fiarba cam 15 minute, apoi se adauga bulion amestecat cu 2 linguri de faina si se mai lasa 5 minute pe foc.
Pofta buna :)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu