duminică, 17 martie 2013

Cheesecake cu ricotta si fructe de padure

Ingrediente:

Blat:

- 200 grame piscoturi ( sau biscuiti)

- 1 lingura zahar ( daca folositi biscuiti mai adaugati o lingura de zahar)

- 75 grame unt

Crema:

- 500 grame ricotta

- 4 oua

- 100 grame zahar

- esenta vanilie

Topping:

- 300 grame fructe de padure

- 3 linguri zahar

Preparare:

1. Se pune untul la topit la foc mic, se adauga si zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Intre timp piscoturile se zdobesc. Se adauga untul topit peste piscoturi si se omogenizeaza amestecul. Se tapeteaza tava cu pereti detasabili ( am folosit o tava cu diametrul de 28 cm).

2. Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga esenta de vanilie si branza ricotta si se amesteca bine.

3. Se toarna amestecul cu branza in tava si se da la cuptor la 170 de grade pentru cca o ora.

4. Pentru topping se pun fructele ( am folosit congelate,le-am lasat sa se dezghete partial si le-am scurs de surplusul de sirop) si zaharul intr-un vas pe foc mic si se amesteca incet sa nu se zdrobeasca fructele. Deoarece le-am scurs de surplusul de sirop nu a mai fost nevoie sa adaug si gelatina. Dupa ce s-au racit un pic fructele se adauga peste cheesecake-ul copt.




Pofta buna :)!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu