Ingrediente:
- o bucata de broccoli
- 4 catei de usturoi
- ulei de masline
- 100 de grame parmezan
- sucul de la o jumatate de lamaie
Preparare:
1. Se rupe/taie broccoli in buchetele potrivite ca marime. Se spala bine si se pune la uscat. Daca vreti sa obtineti un broccoli cat mai crocant atunci trebuie sa fie uscat cat mai bine, sa numai fie apa pe el.
2. Dupa ce s-a uscat se pune broccoli in tigaie si se asezoneaza cu sare, piper si se stropeste cu ulei de masline ( am folosit o pensula ca sa intind ulei cat mai uniform). Se curata usturoiul si se taie bucatele mici si se pune deasupra. Se da totul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
3. Intre timp se stoarce sucul de la o jumatate de lamaie si se amesteca cu o lingura de ulei de masline. Cand este gata broccoli se scoate din cuptor si se pune zeama de lamaie peste el, iar deasupra presaram parmezanul. Noi l-am servit alaturi de cartofi la cuptor cu rozmarin.
Pofta buna :)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu