luni, 11 martie 2013

Fursecuri cu lamaie



Ingrediente: 


- 400 grame faina

- 200 grame zahar

- 2 oua

- 100 g unt topit

- 1 lingurita praf de copt

- 3 linguri suc de lamaie

- 2 linguri coaja de lamaie

- 100 grame zahar pudra pentru tavalit fursecurile

Preparare:

1.Se mixeaza ouale cu zaharul pana se obtine un amestec spumos ( nu trebuie neaparat sa se topeasca zaharul).

2.Se adauga treptat untul topit si se mixeaza in continuu. Se adauga sucul si coaja de lamaie si se amesteca bine.

3.Se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt, se foloseste paleta carlig a mixerului sau se poate amesteca la inceput cu mixerul si apoi dupa ce se ingroase aluatul cu mana.

4.Se da compozita la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.

5.Dupa ce a stat la frigider aluatul s-a intarit si se poate lucra foarte usor cu el.Se formeaza bilutele care se aplatizeaza putin si se dau prin zaharul pudra. ( mie mi-au iesit 30 si ceva de bucati, dar le-am facut cam mari).

6.Se coc la pentru jumatate de ora la 180 de grade. Sunt foarte bune si aromate (mi-au placut in special dupa ce au stat 2 zile, parca au fost mai aromate :).


Pofta buna :)!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu