- un ardei rosu
- 4 morcovi micuti
- o ceapa alba
- o telina
- ulei de masline ( 2 linguri)
- 50 g unt
Preparare:
1. Se curata si se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-un vas impreuna cu uleiul.
2. Dupa vreo 3 minute s adauga si ardeiul taiat si se mai calesc impreuna cam 3 minute, apoi se adauga restul de legume taiate si se mai lasa cam 5 minute pe foc sa se caleasca ( daca nu este suficient ulei se mai poate adauga o lingura sau doua de apa).
3. Se adauga 700 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mic ( cam 30 de minute).
4. Dupa ce au fiert legumele se scot intr-un bol,se pun cateva lunguri din apa in care au fiert si se paseaza cu blenderul. Se mai toarna din apa in care au fiert legumele pana se ajunge la consistenta dorita,iar la sfarsit se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se serveste cu crutoane.
Pofta buna :)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu