- 3 galbenusuri
- 150 grame unt moale
- 120 grame zahar
- 300 grame faina
- 125 grame nuci
- coaja de la o lamaie
- 2 borcane de 480 ml de dulceata afine
Preparare:
1. Se amesteca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza amestecul ( nu trebuie sa se topeasca zaharul)
2. Se adauga galbenusurile si se amesteca putin. Apoi se adauga faina, nucile si coaja de lamaie si se amesteca pana se omogenizeaza.
3. Se pune aluatul in folie si se da la frigider pentru minim jumatate de ora.
5.Aluatul se intinde pana ajunge la o grosime de 4 mm si se aseaza pe o tava unsa, lasand ca marginile sa se suprapuna pe partile laterale. Aluatul in exces se taie in forma de fasii.
6. Se intinde pe tarta dulceata de afine si deasupra se aseaza fasiile de aluat
7. Se coace cam 35-40 de minute.
Pofta buna :)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu