Ingrediente:
Blat:
- 200 grame biscuiti
- 100 grame alune (optional)
- 2 linguri zahar brun
- 75 grame unt
Crema:
- 500 grame mascarpone
- 3 oua
- 120 grame zahar
- coaja de la o lamaie
Topping:
- 150 grame caise uscate
- 2 linguri zahar
- 150 ml apa
Preparare:
1. Se zdrobesc biscuitii si alunele. Se pune untul intr-o cratita sa se topeasca,la foc mic, si se adauga cele 2 linguri de zahar si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga untul peste biscuitii si- alunele pisate si se amesteca bine. Cu acest amestec se tapeteaza tava cu peretii detasabili ( am folosit o tava cu diametrul de 28 cm). Se lasa deoparte.
2. Se bat ouale bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga mascarponele si coaja de lamaie si se amesteca bine. Se toarna amestecul peste crusta de biscuitii. Se da la cuptorul incins la 160 de grade circa 1 ora.
3. Pentru topping se taie caisele bucatele mai micute. Se pune apa si zahar la fiert, la foc mic. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga si caisele si se mai lasa pe foc cam 10 minute. Nu am adaugat gelatina pentru ca mi s-a parut destul de gros siropul lasat de caise. Dupa ce se raceste putin se pune amestecul de caise peste cheesecake si se da la frigider pentru cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu