Ingrediente (pentru 8 portii):
- 3 oua
- 6 linguri zahar pentru caramel
- 600 ml lapte
- 4 linguri zahar
- o portocala
Preparare:
1. Intr-un vas se caramelizeaza zaharul (cele 6 linguri), la foc mic, pana se obtine un caramel de culoare aurie.
2. Se tapeteaza vasele cu caramelul obtinut ( eu am avut 8 vase de 150 ml) si se lasa sa se raceasca.
3. Se bat ouale cu cele 4 linguri de zahar, pana se topeste zaharul.
4. Se adauga laptele treptat si se bate in continuare pana se incorporeaza tot laptele.
6. Cand formele cu caramel s-au racit se adauga cate o felie de portocala in fiecare apoi compozitia de lapte.
7. Intr-o tava se pune apa, cat sa ajunga pana la jumatatea formelor, se pun formele in tava si se da la cuptorul incins la 160 grade.
8. Se lasa in cuptor cam in jur de o ora. Apoi se creste un pic temperatura si se mai lasa vreo 10 minute.
9. O lasati sa se raceasca un pic si cu un cutit desprindeti crema de marginea vaselor. Se poate consuma calduta, dar si rece.
Pofta buna :)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu