Ingrediente:
- 300 g boabe naut
- 100 ml ulei masline
- 1 ceapa
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita sare
- 3 foi de dafin
Preparare:
1. Se pun boabele de naut la inmuiat in apa rece pentru 12 ore .
2. Apoi se schimba apa si se fierbe cu sare si foile de dafin pana se inmoaie ( daca fierbeti la foc mic poate dura pana la 3 ore).
3. Dupa ce s-au fiert se strecoara de apa si se pun sa se raceasca. Se tine apa in care au fiert boabele.
4. Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei.
5. Dupa ce s-au racit , se pun in robotul de bucatarie toata ingredientele ( fara foile de dafin) si se mixeaza pana se obtine o pasta fina. Pentru a obtine un pateu cu consistenta mai moale puteti sa mai adaugati putin din apa in care au fiert boabele de naut. Merge de minune cu castravaeti murati.
Pofta buna :)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu