marți, 2 aprilie 2013

Crema rece cu migdale

Este o budinca de casa foare, foarte buna.Si crantul de migdale de deasupra ...e nebunie :). Reteta e inspirata din "Delicii in bucatarie", de la Adevarul. Ingredientele sunt pentru 2 portii ( in carte scrie pentru 4 portii, dar e asa de buna ca nu o poti imparti cu nimeni :))) ).

Ingrediente (2 portii mari :)) ):

Pentru crema:

- 500 ml lapte

- 4 galbenusuri

- 80 grame  zahar

- 50 grame faina

- esenta vanilie ( dupa gust:) )

Pentru crant:

- 120 grame zahar

- 4 linguri apa

- 120 grame migdale

Prepare:

1. S pun migdale intr-o tava si se dau pentru 5 minute la cuptor sa se prajeasca putin,

2. Se pun zaharul pentru crant intr-un vas si se caramelizeaza impreuna cu apa. Se adauga migdalele prajite si se toarna totul pe o hartie de copt si se lasa la racit ( incercati sa il intindeti cat mai bine).

3. Pentru crema. frecam galbenusurile cu zaharul, pana se spumeaza. Apoi se adauga faina si se amesteca bine.

4. Adaugam laptele fierbinte putin cate putin :), amestecand in continuu. Se pune amestecul la foc mic si se amesteca in continuu pana se obtine o crema groasa.

5. Se toarna crema intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Intre timp se taie crantul de migdale cu un cutit si se pune in peste crema. Se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Este foarta, foarte bun :D
.
Pofta buna :)!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu