Ingrediente:
pentru briose:
- 4 oua
- 250 grame zahar
- 150 ml ulei
- 150 g unt
- coaja de la o portocala
- 100 ml suc portocala
- 200 grame cocos
- 1 lg praf de copt
- 350 grame faina
pentru topping:
- 250 grame mascarpone
- sucul de la o portocala
- 4 linguri zahar pudra
Preparare:
1. Se bat ouala bine cu zaharul, pana se obtine un amestec spumos. Se adauga si coaja de portocala si se amesteca putin.
2.Se topeste untul la foc mic, si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi untul impreuna cu ulei treptat peste amestecul de oua si zahar. Dupa ce a fost incoporat untul si ulei se adauga si sucul de portocala.
3. Se adauga nuca de cocos si se amesteca bine. Apoi se adauga si amestecul de faina si praf de copt, se amesteca si se pun in formele de briose si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 20 de minute.
4. Pentru topping: se bate mascarponele bine cu zaharul pudra si se adauga treptata sucul de portocala ( aroma de la suc nu va fi foarte puternica, daca doriti o aroma mai puternica puteti adauga cateva picaturi de esenta de portocala).Se decoreaza briosele cu topping-ul dupa ce s-au racit complet.
Eu nu am reusit sa decorez chiar toate briosele, doar 18 bucati ( recunosc am mai si mancat din topping pana sa decorez ca era prea bun :))), dar ajunge doar cam pentru 20 de bucati).
Pofta buna :)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu